Noia amb mascareta pel Coronavirus

Baixa per Coronavirus

Com s’ha de tramitar la baixa en cas de contraure la Covid-19? Els autònoms/es podem acollir-nos? Resolem tots els teus dubtes en cas que tu o una persona treballadora s’hagi vist afectat/da per aquesta malaltia.

Les consultes relacionades amb recollir o tramitar una baixa es poden fer trucant al Centre d’Atenció Primària (CAP) o a través del servei de Consulta que ofereix el portal web La Meva Salut (si es tracta d’una renovació, i no requereixes de seguiment clínic, et poden fer arribar el comunicat de confirmació de baixa o alta a través d’aquest web).

Recorda que la situació general de confinament, la cura d’un familiar o una indicació de l’empresa no són criteris per tramitar una baixa laboral

Com es gestionaran les baixes laborals com a conseqüència del virus COVID-19?

Si durant el període de confinament o de jornada laboral una persona treballadora es contagia de Coronavirus, les empreses han de tramitar la baixa com un accident de treball.

Puc com a persona autònoma agafar la baixa per contingència professional?

Sí, de la mateixa manera que si es tractés de la baixa per accident laboral o malaltia professional d’una persona treballadora. Això vol dir que la prestació econòmica que es rebrà equivaldrà al 75% de la base de cotització. (exemple: base de cotització de 944,40€, es cobrarà el 75% = 708,30€).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: