Billetes de euro

Ajornament d'impostos per a les empreses a Catalunya

Arrel de l’alerta sanitària provocada pel CoVid-19 i el seu efecte en les empreses, les administracions han establert suspensions o ajornaments d’impostos per a les empreses.

Per tal de donar suport a les empreses afectades pel decret d’estat d’alarma del passat 14 de març, les administracions locals com els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i l’Estat han establert suspensions o ajornaments d’impostos. Totes aquelles declaracions, liquidacions i autoliquidacions, de les quals el termini de presentació i ingrés finalitzi durant la vigència de l’esmentat decret, i fins el dia 30 de maig de 2020, es podrà ajornar el seu ingrés.

Com ajornem els impostos?

Hi ha tres maneres de sol·licitar l’ajornament:

  1. Presentar pels procediments habituals l’autoliquidació, marcant com amb qualsevol altre ajornament la opció de: RECONEIXEMENT DE DEUTE.
  2. Accedir al tràmit: PRESENTAR SOL.LICITUD, dins de l’apartat d’ajornament de la seu electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT). MOLT IMPORTANT: s’ha de marcar la casella de Sol·licitud acollida al Reial Decret Llei 7/2020 de 12 de març pel que s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmica del Covid-19.
    • Casella de “tipus de garantia oferta”: marcar: EXEMPCIÓ.
    • Número de terminis: 1.
    • Periodicitat: indicar no procedeix.
    • Data termini: des de la data del fi de termini ordinari de presentació de l’autoliquidació, es compten 6 mesos. (termini 20/04/20, passaria a: 20/10/20).

Properament, hi haurà novetats sobre l’ajornament de tributs municipals a Gavà.

1 comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: